Verkoop voor Oekraïnse refugees & Pure-Kidz

 

Dirk Wiersma Dirk Wiersma (zie www.pantafos.com) verkoopt een groot aantal prints van zijn foto's waarbij de opbrengst bestemd is voor de Stichting Pure-kidz

PANTAFOS, de naam van mijn bedrijf, is afgeleid van het oud Grieks en betekent “Alles is Licht”.

Mijn naam is Dirk Wiersma en ik ben gevestigd in Zeist. Ik studeerde geologie en werkte geruime tijd in dat vak, eerst in het buitenland, later in Nederland. Daarnaast ben ik van jongs af aan altijd intens bezig geweest met fotografie en nadat ik in 1993 het einddiploma behaalde aan de fotovakschool te Apeldoorn werd fotografie mijn tweede beroep. Geruime tijd vond ik bij mijn fotografie inspiratie in mijn eerste vak, de geologie en dat leidde tot de uitgave, in 2002, van het boek “Mineraal en Steen Ontsloten” (ISBN 90 6611 428 2), een boek met 135 kleurenfotos, vergezeld van korte verklarende teksten in Nederlands zowel als Engels. Van dit boek werden in 2004 door Springer Verlag Heidelberg nog twee nieuwe versies uitgebracht, een Duitse onder de titel “Zauber der Mineralien und Gesteine” en een Engelse getiteld “Magic of Minerals and Rock” Dit boek heeft meer een beeldende dan een exacte strekking. Van de oorspronkelijke Nederlandse uitgave is nog een beperkt aantal leverbaar; bestellingen kunnen geplaatst worden per e-mail, info@pantafos.com . De Springer uitgaven zijn uitverkocht.

Mijn fotografie bestrijkt overigens een breed scala aan onderwerpen, van wetenschappelijk en technisch gericht werk, micro, macro tot en met wijdse landschappen, daarnaast ook straat en portretfotografie.Mijn nieuwste fotoboek kwam in Mei 2013 uit onder de titel “AFTERGLOW” met als onderwerp ‘Impressies van de Vergankelijkheid. Voor details zie onder Nieuw.

Alhoewel een deel van mijn werk anders suggereert, ben ik in mijn hart een realistisch fotograaf. Fotografie is in mijn visie de zuiverste kunstvorm denkbaar. De echte fotograaf schept zijn beelden met een minimum aan vervreemding; zijn middelen als kunstenaar zijn beperkt tot de keuze van één uitsnede en één fractie van een seconde uit de omringende werkelijkheid. Met niet meer dan dat (en de nodige technische vaardigheden) moet hij een visueel en inhoudelijk attractief beeld scheppen. Daarbij vergeleken heeft de schilder, de beeldhouwer of schrijver bijna onbeperkte mogelijkheden tot vervreemding, zij kunnen de werkelijkheid op vele manieren manipuleren, kleur en vorm veranderen, de dingen abstraheren en de meest wonderlijke fantasieen scheppen, koning Lodewijk de 14e in een Cadillac Fleetwood.

Mijn kritische instelling tegenover vervreemding klinkt misschien vreemd bij het zien van sommige van mijn fotos, zoals de abstracte vormen en patronen die tot uitbeelding komen in micro- of macro- opnamen van gesteenten, mineralen, chemische stoffen, fossielen, planten en andere materialen, zoals textiel, schroot of details van gebouwen en machinerieën.  Maar toch, wat mij betreft zijn deze beelden allen realistisch, ik geef weer wat ik zie, of dat nu is door een microscoop, een vergrootglas of door mijn blote (maar heel eigen) ogen.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston